Kniha Lebopreto má u žiakov a žiačok veľký úspech

Michal Hvorecký, autor knihy Lebopreto, sa spolu s Ľubicou Kepštovou (šéfredaktorka detského časopisu Slniečko) a Alexandrou Jurišovou (redaktorkou a editorkou Literárneho informačného centra) opäť stretli so žiakmi a žiačkami. Tentokrát na Základnej škole v Ružovej doline v Bratislave.

Deti už boli s knihou oboznámené, pani učiteľky slovenčiny ich na besedu s autorom vopred veľmi dobre pripravili. Veľa sa pýtali, boli zvedavé na autorovu prácu, a tiež ich zaujímalo, koľko ľudí sa podieľalo na celej koncepcii knihy Lebopreto.

Ako sme už avizovali, niektoré z príbehov vychádzali pravidelne ako rovnomenný seriál v obľúbenom detskom časopise Slniečko. Pri spätnej väzbe od učiteliek sme sa dozvedeli, že nielen kniha Lebopreto, ale aj tento časopis, je populárny nielen medzi deťmi, ale aj medzi rodičmi. Pretože situácie, v ktorých sa ocitajú traja súrodenci, sú univerzálne a nájde sa v nich nejedna rodina.

Keď sa narodí malá Alma, Martinov svet sa prevráti naruby. A spolu so sestrou Editou si zvykajú na život s novými radosťami aj povinnosťami. Vďaka novým okolnostiam sa spoločne učia, čo je zlé a dobré, ako sa rozhodovať, prekonávať strach a prečo nie je hanbou pomýliť sa.

Za každým malým príbehom v knihe Lebopreto sa navyše nachádzajú motivačné otázky, ktoré deti podnietia k premýšľaniu a diskutovaniu. Žiakov a žiačok sme sa spýtali jednu z nich – čo by si chceli nájsť pod vianočným stromčekom? Odpovede nás prekvapili, pretože sa opakovali. Všetci chceli živé zvieratko! A ideálne mačičku! :-)

Dúfame teda, že si tento rok nájdu mačičky dobrých a milujúcich (malých) majiteľov a nový domov.

A tešíme sa na ďalšie stretnutia so žiakmi a žiačkami v tomto i budúcom roku.

Knihu Lebopreto od Michala Hvoreckého si môžete zakúpiť na webstránke www.litcentrum.sk, v predajni LIC na Námestí SNP 12, a tiež v každom dobrom kníhkupectve.

 

  • Kniha Lebopreto má u žiakov a žiačok veľký úspech - 0
  • Kniha Lebopreto má u žiakov a žiačok veľký úspech - 1
  • Kniha Lebopreto má u žiakov a žiačok veľký úspech - 2
  • Kniha Lebopreto má u žiakov a žiačok veľký úspech - 3